dochter van Huitema-Vallinga BVVallinga - de Jong is aangeslotten bij Bouwgarant & Bouwend Nederland

Verbouw districtskantoor van It Fryske Gea 'De Wildtskuorre'

In opdracht van It Fryske Gea bouwen wij 'De Wildtskuorre' in het Rysterbosk. Ontworpen door Jukema Arjitekt.

Het oude kantoor voldeed al een tijdje niet meer aan de huidige bouweisen en was slecht geisoleerd en te klein geworden voor de huidige kantoorbezetting. De voorwaarde van It Fryske Gea was dat het nieuwe gebouw dezelfde charismatsiche karakter eigenschappen weer terug krijgt als het oude gebouw.
Bijzonder aan het project is dat wij het constructieve houten geraamte gebouwd hebben van de bomen uit het Rijsterbos. Meerdere materialen van de oude Wildtskuorre hebben wij ook hergebruikt, zoals de dakpannen, oude deuren en zelfs een keukenblok.

In het oude pand zaten beschermde vleermuizen gevestigd in de gevels. Zij hebben tijdens de bouw een tijdelijke andere plek gekregen in een schuur op het terrein. De vleermuizen kunnen zich ook weer vestigen in het nieuwe pand. Achter de gevelbekleding hebben wij speciale ingangen gecreeërd.

Verder heeft het pand ook een warmtepompinstallatie en zonnepanelen gekregen. Kortom een project met een bijzonder verhaal en het gebouw heeft zijn charismatische karakter eigenschappen weer zo goed als terug! Wij bedanken It Fryke Gea voor deze geweldige opdracht en wensen hun en de vleermuizen een fijne tijd toe in hun nieuwe verblijf.

Bezoek ook eens de website van It Fryske Gea en lees meer!